bright-r’s aan het woord

Nog niet overtuigd? Dan brengen deze (ex-)bright-r’s daar verandering in. Lees hoe zij ons traineeship ervaren!

“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. bright-r gaat mij daar zeker bij helpen.”

Wim

Waarom koos je voor bright-r?
“Ik wilde bij bright-r aan de slag, omdat je de mogelijkheid hebt om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast is de cultuur laagdrempelig én is iedereen bezig met Java.”

Jouw leukste ervaring bij bright-r so far?
“De Jumbo hackaton van 30 uur! In een team met specialisten van onder meer GROUP9 en mStack hebben we een heel mooie oplossing kunnen maken. Daarbij was er ook veel ruimte voor humor.”

Wat vind je van je tech mentor?
“Een ervaren mentor is super belangrijk. Hij neemt je niet alleen mee in zijn gedachtegang, maar motiveert je ook om anders en over meer dingen na te denken.”

Wat is jouw ambitie?
“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op het gebied van soft skills. bright-r gaat mij daar zeker bij helpen.”

“Sneller leren dankzij een ervaren mentor”

Frank

Wat deed je vóór bright-r?
Ik heb Technische Bedrijfskunde aan de TU gestudeerd. Daarna heb ik 2,5 jaar als tester gewerkt en ook nog een paar maanden als Java developer.

Welke certificering uit het bright-r traject vind jij top?
“Voor mij springt de Java 11 certificering er uit. Die zorgt ervoor dat je goede basiskennis hebt van de Java programmeertaal. Van daaruit kun je je verder ontwikkelen.”

Wat vind jij het meest positief aan bright-r?
“De persoonlijke begeleiding van een senior van GROUP9. Dankzij deze ervaren mentor leer je sneller. Een ervaren mentor stelt vragen over je code, waardoor je er kritischer naar kijkt. Daarnaast begeleidt je mentor je op het gebied van consultancy. Zo leerde ik hoe je een product owner het beste kunt overtuigen van een technische keuze.”

Zou jij bright-r aan iedereen aanbevelen?
“Als je het leuk vindt om naast je werk nog tijd te steken in je ontwikkeling als Java developer én graag masterclasses volgt, dan beveel ik bright-r zeker aan. Vind jij het na 8 uur werken wel genoeg geweest en doe je daarna liever andere dingen? Dan is bright-r niets voor jou.”

“Je kunt elkaar vragen stellen en er is ruimte voor sociale contacten. bright-r is de place to be!”

Samantha

Wat deed je vóór bright-r?
“Na mijn bachelor Natuurkunde heb ik ergens anders een Java traineeship gevolgd en een tijdje gewerkt als Bloomreach CMS (Hippo) developer. Toch miste ik iets. Ik ging op zoek naar goede begeleiding en een leuke omgeving waar ze echt kwaliteit nastreven.”

Waarom heb je voor bright-r gekozen?
“Bij bright-r heerst een leuke bedrijfscultuur. Je kunt elkaar vragen stellen en er is ruimte voor sociale contacten. Ik heb het gevoel dat mensen echt zichzelf mogen zijn. Dat laatste gaf voor mij de doorslag.”

Wat heeft je verrast?
“De collega’s van GROUP9 hebben echt een hoog kennisniveau! Ik vind ook dat de sfeer erg gemoedelijk is. Iedereen die ik tot nu toe heb ontmoet (zowel binnen bright-r als GROUP9), is erg toegankelijk.”

bright-r in één zin?
“Als je houdt van een omgeving waar een hoop kennis, ambitie én vooral ook een hoop gezelligheid is, is dit de place to be!”

“Nu al aan de slag als Scrum Master”

Emile

Wat vond jij van het bright-r traineeship?
“In 2019 startte ik bij bright-r. Ik landde in een warm team, waarin ook 2 senior collega’s van GROUP9 zaten. Eén van hen werd mijn tech mentor. Ik heb mijn draai snel gevonden en behaalde het ene certificaat na het andere.”

Welke certificering sprong eruit?
“Op een gegeven moment werd me gevraagd of ik de certificering wilde halen voor Scrum Master. Vanwege het menselijke aspect en de sociale interactie die erbij komt kijken, zag ik dat wel zitten. Binnen 2 maanden had ik het certificaat op zak.”

Je traineeship zit er inmiddels op: welke functie vervul je nu?
“Tijdens het traineeship mocht ik een aantal taken van de Scrum Master overnemen, zodat ik ervaring kon opdoen. Ik was zo enthousiast over mijn behaalde certificering. Een paar maanden later ging onze Scrum Master aan de slag als Tech Lead en mocht ik zijn rol overnemen.”

Zit je nu helemaal op je plek?
“Inmiddels vervul ik al 4 maanden de rol van Scrum Master. Ik ben nog steeds iedere dag blij met de kansen die ik daarvoor gekregen heb!”